Oikeusvaliokunnan ratkaisu

Aikidoliiton Oikeusvaliokunta teki 7.3. ratkaisun kurinpitoasiassa Hokutokain ja Aikidoliiton välillä ns. pakkolisenssiasiassa. Ohessa yhteenveto seuran näkökulmasta puheenjohtajan kirjoittamana. Koko päätös löytyy liitteenä artikkelin lopusta.

Aiempi kurinpitopäätös ei muuttunut: seurassa ei ole edelleenkään mahdollista suorittaa liiton kyu-graduointeja ja voimaan jäi uhkaus seuran erottamiseksi liitosta, mikäli seura ei korjaa toimintaansa 1.6. mennessä.

Oikeusvaliokunnan käytössä olleista pöytäkirjoista ja muusta materiaalista käy ilmi, että liiton päätös pakollisesta aikidolisenssistä on ollut seuran tulkinnan mukainen: lisenssi vaaditaan vain liiton palveluiden käyttämiseen. Sitä ei vaadita kaikilta jäsenseurojen harjoittelijoilta, kuten välillä on liiton puolelta esitetty.

Ratkaisusta selviää myös ensimmäisen kerran konkreettisesti ja toteuttamiskelpoisesti se, mitä tarkalleen ottaen seuran pitäisi toiminnassaan muuttaa, jotta se olisi Oikeusvaliokunnan mielestä liiton sääntöjen mukaista: purkaa ns. vaihtoehtoinen kurssikoejärjestelmä. Tämä on hyvä, sillä aiemmin liiton vaatimukset ovat olleet epämääräisiä tai mahdottomia toteuttaa. Nyt on mahdollisuus tehdä valintoja.

Liiton hallituksen kanta ja mahdolliset toimenpiteet valiokunnan ratkaisun suhteen eivät ole vielä tiedossa. Seuran hallitus kokoontuu 15.3. käsittelemään jatkotoimia asiassa seuran osalta.

Oikeusvaliokunnan päätös kokonaisuudessaan: paatos oikeusvaliokunta 7.3.2017

 

Yksi ajatus artikkelista “Oikeusvaliokunnan ratkaisu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *